Wroclaw, 26.11.2016. Drugi dan svetovnega prvenstva sta nastopila Benjamin Lah v kategoriji -94 kg in Tilen Hadolin -85 kg. 

Benjamin Lah ni imel lahko pot. Začel je odločno in v prvi borbi pred iztekom časa (s tremi ipponi) premagal Poljaka Tomasza Dobrzynskega, v drugem kolu je dobil Rusa Dmitriia Marchenka, ki ga je premagal po točkah 14:8. Tretja borba je bila proti dobremu znancu in prijatelju Timu Weidenbecherju, zmagovalcu zadnjega turnirja za evropski izziv pred SP, vendar tokrat se je izkazala dobra taktična priprava Laha, ki je zmagal 11:7. V zadnji borbi proti Poljaku Tomaszu Szewczaku, proti kateremu je izgubil borbo za tretje mesto na zadnjem SP na Tajskem, je Lah nedvoumno pokazal, kdo si tega dne zasluži naslov svetovnega prvaka, saj je zmagal z rezultatom 29:7. Benjamin Lah je postal prvi članski svetovni prvak v borbah v Sloveniji. Z rezultatom iz SP se je Lah močno utrdil na JJIF prednostni lestvici za Svetovne igre, ki bodo naslednje leto prav v Wroclawu. 

Za Tilna Hadolina je bil manj uspešen dan. Začel je dobro in prvo borbo zmagal predčasno, vendar pa se je v naslednjem kolu Švicar Baez izkazal za pretežkega nasprotnika. V repasažu je izgubil še eno borbo proti Poljaku in tako zaključil svoj nastop na SP.