Člani odprave JJZS, ki potuje na Svetovne igre, so se udeležili tiskovne konference Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je objavil naslednjo novico:

Danes zvečer ob 20.30 uri bo predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja, Thomas Bach, na slavnosnostni otvoritvi že 10. Svetovni iger, le-te uradno razglasil za odprte.

Več kot 40.000 gledalcev se bo udeležilo otvoritvene slovesnosti največjega športnega dogodka na Poljskem. Predsednik MOK-a se bo otvoritvene slovesnosti na glavnem stadionu v Vroclavu udeležil na povabilo Joséja Perurene, predsednika Mednarodnega združenja Svetovnih iger.

Igre bodo trajale vse do 30. julija, ko se bo za 218 kompletov kolajn potegovalo 3.250 športnikov iz 111 držav. Na uradnem programu je 27 športov, na Svetovnih igrah pa se bodo, poleg teh, predstavili še štirje vabljeni športi.

Organizatorji 10-ih Svetovnih iger obljubljajo spektakularno predstavo med otvoritveno slovesnostjo, saj si prizadevajo, da bi bile to najbolje organizirane igre do sedaj.

Po letu 2009, ko so bile igre organizirane v Kaohsiungu (kitajski Tajpej) in leta 2013 v Caliju (Kolumbija), so se Svetovne igre vrnile v Evropo. Po trenutnih ocenah naj bi bile te igre, v smislu televizijske pokritosti, najbolj predvajane in medijsko pokrite, saj bodo tekmovanja prenašali v več kot 130 državah po vsem svetu. Dogodek bo pokrival tudi kanal Mednarodnega olimpijskega komiteja (Olympic Chanel) in kanal Svetovnih iger.

Otvoritvene slovesnosti se bo, sicer v manjši zasedbni, udeležila tudi slovenska reprezentanca.

OKS Svetovne igre ekipa

Vir: OKS

V soboto, 24.6.2017, so v prostorih Policijske akademije potekali izpiti za višje stopnje pasov. Prijavilo se je 11 kandidatov za 1. kyu (rjavi pas). Glede na večje število pasov so izpiti potekali pred dvema izpitnima komisijama, ki so ju sestavljali: dr. Srečko F. Krope, 6. dan; Miran Grubenšek, 6. dan, Peter Miklič, 5. dan, Marko Gaber, 5. dan, Vitja Gričar, 4. dan in Vladimir Ilič, 3. dan.

Izpit za 1. kyu so uspešno opravili:

• Tomaž Bevc,
  • Aleš Levstik,
  • Gregor Megušar,
  • Iva Simčič,
  • Nastja Simčič,
  • Taja Frešer,
  • Matjaž Mavri Boncelj.

Čestitke vsem novim nosilcem 1. kyu, ostalim pa naj bo po besedah predsednik KPP, izpit samo spodbuda za nadaljnje delo.

Polaganje pasov 24 6 2017

V soboto, 24.6.2017 je v prostorih Policijske akademije v Ljubljani potekalo licenciranje trenejev ju-jitsa. Licenciranja se je udeležilo 17 trenerjev iz več klubov. Program licenicranja je vključeval:

• Preventivno zdravstveno varstvo - dr. Petra Zuper, dr. med.
  • Preventiva pred poškodbami in osnovna testiranja telesne pripravljenosti  - Vitja Gričar
  • Organizacija in management v ju-jitsu - Robert Perc.

Predavanje 3

Članska ju-jitsu reprezentanca se je med 3. 6. in 5. 6. 2017 udeležila Evropskega prvenstva, ki je bilo v Banja Luki v Bosni in Hercegovini. Reprezentanca je bila maloštevilčna, zajela pa vse ju-jitsu discipline, in sicer ju-jitsu borbe, parterne borbe (ne-waza), duo-sistem in prikaz (show). Vrhunec tekmovanja predstavljata dosežka Tima Toplaka, borbe 69 kg in Maje Povšnar, parterne borbe, -62 kg, ki sta osvojila naslov evropskega prvaka.

Tim Toplak se je po uspešnih predhodnih borbah uvrstil v finale proti Rusu Dimitriiju Beshenetcu, od katerega je izgubil finalno borbo na Evropskem prvenstvu 2016. Tokrat je Tim Toplak povedel na začetku in ohranjal prednost pred nasprotnikom vse do konca bobe. Dimitrii Beshenetc je v svetu ju-jitsa eden najbolj prepoznavnih in po rezultatih najuspešnejših borcev v zgodovini, tako je dvorana po končnem rezultatu 9:7 za Tima naravnost obnemela.

Izkušena tekmovalka v judu in brazilskem jiu-jitsu, Maja Povšnar je kot debutantka na tekmovanjih JJIF/JJEU presenetila vse nasprotnice. Maja je imela štiri borbe. V finalni borbi se je spoprijela s Francozinjo Adel Bazile, ki je ni prepustila niti točke. Maja je s prepričljivo zmago v finalni borbi navdušila vso publiko.

Po bronasti medalji sta v prikazu (show) posegla tudi tekmovalca Tilen Hadolin in Žan Artelj. Prikaz je nova disciplina, v katerih tekmovalca prikažeta več zaporednih napadov in obramb. V duo-sistemu sta nastopili tekmovalki Patricija Delač in Sara Besal in sta zasedli 5. mesto.

Zelo dobre borbe so prikazali tudi ostali tekmovalci, Žan Artelj, v kategoriji -77 kg (9. mesto), Alen Alič, -85 kg (9. mesto), Tadej Vrbek, -94 kg (7. mesto). V parterni borbi (ne-waza) sta nastopila tudi Martin Zore, -94 kg (7. mesto) in Barbara Stiplošek, ki pa je tokrat morala priznati premoč nasprotnic.

Pohvale vsem tekmovalcem in zahvala trenerjem in sodnikom za prizadevno in strokovno delo na tekmovanju.

Ekipa S

V Ljubljani so od 25. do 27.5. pod vodstvom selektorja Gorazda Toplaka potekale priprave borcev na EP. V četrtek popoldne so priprave potekale v sodelovanju s Karate klub Zmaj pod vodstvom trenerja Zlatka Tkalca. V petek popoldne pa so se na povabilo odzvali borci iz ŠD Rdeči orel pod vodstvom trenerja Nevena Polajnarja in skupaj s člani reprezentance izvedli trening ne-waze. V nedeljo, 28. 5., so v Kočevju pod vodstvom selektorja Dejana Kinka potekale zaključne priprave za duo-sistem in duo-show.

05 2017 Priprave reprezentance Tacen

V Šempetru je 14. 5. 2017 potekalo finale pokala v borbah za tekmovalce v starostnih skupinah U8, U10, U12 in U15. Tekmovanja so se udeležili borci in borke iz 6 klubov. Turnir je štel za pokal Slovenije v borbah, tako so ob zaključku bile podeljene tudi medalje najboljšim v svoji starostni kategoriji. Zmagovalci Pokala Slovenije v borbah so:

• U8, dečki, Tristan Gotovac, ŠK Sibor
  • U10, dečki, Žan Zemljič, DBV Ju-jitsu Obala
  • U10, deklice, Lana Poje Hihelič, ŠD Sibor
  • U12, dečki, Anže Golež, ŠD Sibor
  • U12, deklice, Naja Poje Mihelič, ŠD Sibor
  • U12, deklice, Špela Cizej, KBV Fudoshin
  • U15, dečki, Thomas Bevk, DBV Ju-jitsu Obala
  • U15, dečki, Timotej Pokrajac, KBV Fudoshin
  • U15, deklice, Zala Kostanjšek, KBV Fudoshin

Finale pokala Šempeter 15 5 2017

Organi tekmovanja: David Štraus, vodja tekmovanja, Sergej Bižal, vodja sonikov in Vitja Gričar, delegat JJZS.

Ekipa JJZS se je 29. 4. udeležila mednarodnega turnirja Grand Slam Paris Open.  Pod vodstvom selektorja Gorazda Toplaka so nastopili naslednji člani reprezentance:

• Tim Toplak, -69 kg
  • Tim Celcer, -77 kg
  • Benjamin Lah, -94 kg.

Medtem ko sta Tim Toplak in Benjamin Lah že redna udeleženca tega največjega članskega turnirja v Evropi, je bil to prvi nastop Tima Celcerja. Po besedah selektorja je Celcer prikazal srčni borbi in zelo malo je manjkalo do boljšega rezultata. Benjamin Lah in Tim Toplak pa sta na sta tekmovanje zaključila na odličnem 3. mestu. Za oba je to pomemben nastop pred evropskim prvenstvo v juniju in svetovnimi igrami v juliju. Čestitke vsem nastopajočim za odlične rezultate.

Tim Stopnicke

Benjamin stopnicke

Šempeter, 15.4.2017. V Šempetru so priredili drugo pokalno tekmovanja za starostne kategorije U8, U10, U12 in U15. Tekmovanje za U15 je štelo tudi tako za državno prvenstvo kot tudi za pokalno uvrstitev v borbah. Prav tako je v potekalo državno prvenstvo mladince (U21) v borbah. Tekmovanje je otvoril župan občine Žalec, g. Janko Kos. Na otvoritvi je predsednik JJZS podelil Benjaminu Lahu priznanje za najboljšega borca zadnjega članskega SP in priznanje OKS za tekmovalne dosežke. Tekmovanja se je udeležilo 10 klubov. Nastopil je 101 tekmovalec. Udeležba na tekmovanju kaže, da generacijam dobrih borcev in bork sledijo novi upi. Bilten tekmovanja je dostopen na podstrani JJZS

DP u15u12sempeter2017

Priloge:
Download this file (Uvrstitve.pdf)Uvrstitve.pdf[ ]26 kB

Ljubljana, 10.4.2017. Člani JJZS Tim Celcer, Tim Toplak, Gašper Marolt, Simon Hribar in Matic Ilc so se v spremstvu selektorja Gorazda Toplaka in trenerja Vitje Gričarja med 8. in 9. 4. 2017 udeležili priprave Ju-jitsu zveze Avstrije. Ekipa JJZS se je odzvala na povabilo selektorke Marion Tremel, ki je bila skupaj z ekipo odgovorna za izvedbo priprav. Upamo, da je to začetek tvornega sodelovanja na ravni reprezentanc dveh sosednjih držav.

V Mariboru je 1. in 2. 4. potekal tradicionalni 13. mednarodni turnir »Memorial Robi Rajh«. Tekmovanje, ki je potekalo v Dvorani Tabor, je otvoril podžupan Mestne občine Maribor, g. Sašo Pelko. Vse tekmovalce, obiskovalce in ostale udeležence tekmovanja je nagovoril tudi predsednik Športne zveze Maribor, Uroš Lovrenčič. V času otvoritve se je predsednik JJZS zahvalil vsem članom reprezentance, ki so nastopili na Svetovnem prvenstvu za kadete in mladince. Ob tej priložnosti je tudi podelil pasove za pasove za 1. kyu in mojstrske pasove. Tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz 9 držav. Tekmovanje za vse starostne skupine je potekalo v vseh treh disciplinah: duo-sistem, borbe in ne-waza.

Čestitke vsem tekmovalcem za odlične nastope in zahvala organizatorju za še eno odlično izpeljano mednarodno tekmovanje.

RRPodzupan S

Predsednik ŠZM, Uroš Lovrenčič, Podžupan MOM, Sašo Pelko, Predsednik JJK ADK Maribor, Milan Borko, predsednik JJZS, Robert Perc

RRSprejem reprezentance S

Sprejem reprezentance, ki je nastopila na Kadetskem in mladinskem SP v Atenah

RRJadranska liga S

Jadranska liga

Priloge:
Download this file (Uvrstitve.pdf)Uvrstitve.pdf[ ]105 kB

V Ljubljani je 25.3.2017 Športno društvo Olimpija v soorganizaciji JJZS izvedlo pokalni turnir v borbah za starostne kategorije U8, U10, U12 in U15. Skupaj je nastopilo 74 tekmovalk in tekmovalcev iz 9 klubov. Tekmovanje je potekalo v sproščenem vzdušju. Tekmovanje skupaj s še dvema turnirjema šteje za pokal Slovenije v ju-jitsu borbah.

Pokalno tekmovanje Ljubljana 253