Vrobi rajh open 2016 2 Dvorani Tabor je 16. in 17.4. potekal 12. tradicionalni mednarodni turnir "Maribor Open - Robi Rajh". Prav tako se je na tekmovanju pričela nova sezona ekipnih tekmovanj v Jadranski ligi. Dopolnitev letošnjega leta je bilo tudi tekmovanje v ne-wazi. Na tekmovanju smo lahko videli veliko zanimivih borb v vseh starostnih skupinah, velik napredek v razvoju tekmovalcev U15 je opazen in dobra popotnica za prihodnost.

Tekmovanje je uvrščeno med pet največjih evropskih turnirjev in je izvedeno v sodelovanju z Ju-jitsu Zvezo Slovenije ter Evropsko Ju-jitsu Zvezo.  Tekmovalci so se pomerili v  ju-jitsu borbah, prikaznih tehnikah in ne-waza – parternih borbah. Na dvodnevnem tekmovanju je nastopilo 288 tekmovalcev iz 43 klubov, ki so prišli iz desetih evropskih držav. Tekmovanje je poleg predstavnikov evropske in slovenske ju-jitsu zveze počastil ter otvoril župan mesta Maribor, g. Andrej Fištravec.

V okviru tekmovanja je potekalo tudi prvo kolo Evropskega pokala, Jadranske ekipne ju-jitsu lige. V prvem krogu je ekipa Ju-jitsu kluba ADK Maribor, kot edinega slovenskega predstavnika, osvojila tri zmage.  Ekipa JJK ADK Maribor je premagala ekipo Srpska iz Sarajeva (BIH) z rezultatom 5 priti 1, ekipo Panda iz Herceg Novega (ČG) z 4 proti 2 in ekipo Baleks iz Skopja (MAK) z rezultatom 5 proti 1. Za mariborski klub so nastopili: Nejc Noč, Žiga Kokol, Jaka Muršec Pitamic, Blaž Zupanič, Tilen Hadolin, Luka Čupkovič, Anže Vujčič, Uroš Trčak, Igor Kuzmanovič in Matic Sernel. Na tekmovanju je nastopilo kar nekaj dobitnikov medalj iz najvišjih tekmovanj iz Italije, Nemčije, Srbije, Črne Gore in Slovenije.

Pohvale in zahvale organizatorju JJK ADK Maribor za odlično izvedeno tekmovanje in vsem sponzorjem, ki so podprli dogodke. V rubriki "Rezultati in bilteni" so uradni rezultati tekmovanja.