Spoštovane tekmovalke in tekmovalci, selektorji, trenerji, sodniki!

Zaradi obveznosti žal nisem mogel biti z vami med samim tekmovanjem, ker sem v Abu Dhabi pripotoval v drugi polovici prvenstva, zato mi dovolite nekaj besed zahvale in veselja v tej obliki.

Ob izjemnem uspehu slovenske ju-jitsu reprezentance vam iskreno in iz srca čestitam. Po evropskem prvenstvu ste zopet dokazali, da izjemni rezultati niso naključje, ampak plod vztrajnega dela, odrekanja in truda na blazinah in ob blazinah.

Zlate medalje Tima Toplaka v borbah, v duo sistemu Košir/Žlindra, Kotar/Cirovič, Jakšić/Divjak, srebrne medalje Lene Kostanjšek in duo para Rus/Jevševar, bronaste Nejca Zorca, Ive Simčič in Maje Povšnar, eno četrto, štiri peta in tri sedma mesta so izjemen zaključek letošnje tekmovalce sezone v mednarodni areni. Koliko odrekanja in znoja je bilo potrebnega, da ste prispeli do takšnega vrhunca, veste samo vi.

Hvala selektorjema Gorazdu Toplaku in Juretu Pignarju za vložen trud v organizacijo in izvedbo priprav, ki je z vajinim strokovnim znanjem in izkušnjami izoblikoval zmagovalno ekipo. Ne smem pozabiti klubskih trenerjev, brez katerih takšnih uspehov zagotovo ne bi bilo.

S še večjem ponosom in veseljem me navdaja dejstvo, da sem po prihodu v Abu Dhabi iz ust organizatorja, kolegov ostalih zvez in sodnikov slišal veliko lepih in pohvalnih besed o reprezentanci, obnašanju na tatamijih in ob tatamijih, korektnemu odnosu do tekmovalcev in trenerjev ostalih reprezentanc, prikazano znanje in srčnost ter ekipni duh, s katerim se lahko suvereno ponašamo in primerjamo z veliko večjimi in močnejšimi reprezentancami. S pripisom, da mednje s takimi rezultati navsezadnje spadamo tudi mi.

Hvala svetovnemu sodniku Martinu Jazbecu, ki je svojim prispevkom pomagal oblikovati kakovostno svetovno prvenstvo in utrditi ugled slovenske in evropske sodniške organizacije.

Dejanu Kinku in Denisu Kurbusu, športnemu direktorju in generalnemu sekretarju, bi se hkrati rad zahvalil za vso logistično in organizacijsko podporo, ki je dodala svoj kamenček v mozaik uspešne odprave na Svetovno prvenstvu v ju-jitsu Abu Dhabi 2019.

Še enkrat, hvala za vse. Odlični ste. Ponosen sem na vas.

Robert Perc

Predsednik Ju-jitsu zveze Slovenije