Članska ju-jitsu reprezentanca se je med 3. 6. in 5. 6. 2017 udeležila Evropskega prvenstva, ki je bilo v Banja Luki v Bosni in Hercegovini. Reprezentanca je bila maloštevilčna, zajela pa vse ju-jitsu discipline, in sicer ju-jitsu borbe, parterne borbe (ne-waza), duo-sistem in prikaz (show). Vrhunec tekmovanja predstavljata dosežka Tima Toplaka, borbe 69 kg in Maje Povšnar, parterne borbe, -62 kg, ki sta osvojila naslov evropskega prvaka.

Tim Toplak se je po uspešnih predhodnih borbah uvrstil v finale proti Rusu Dimitriiju Beshenetcu, od katerega je izgubil finalno borbo na Evropskem prvenstvu 2016. Tokrat je Tim Toplak povedel na začetku in ohranjal prednost pred nasprotnikom vse do konca bobe. Dimitrii Beshenetc je v svetu ju-jitsa eden najbolj prepoznavnih in po rezultatih najuspešnejših borcev v zgodovini, tako je dvorana po končnem rezultatu 9:7 za Tima naravnost obnemela.

Izkušena tekmovalka v judu in brazilskem jiu-jitsu, Maja Povšnar je kot debutantka na tekmovanjih JJIF/JJEU presenetila vse nasprotnice. Maja je imela štiri borbe. V finalni borbi se je spoprijela s Francozinjo Adel Bazile, ki je ni prepustila niti točke. Maja je s prepričljivo zmago v finalni borbi navdušila vso publiko.

Po bronasti medalji sta v prikazu (show) posegla tudi tekmovalca Tilen Hadolin in Žan Artelj. Prikaz je nova disciplina, v katerih tekmovalca prikažeta več zaporednih napadov in obramb. V duo-sistemu sta nastopili tekmovalki Patricija Delač in Sara Besal in sta zasedli 5. mesto.

Zelo dobre borbe so prikazali tudi ostali tekmovalci, Žan Artelj, v kategoriji -77 kg (9. mesto), Alen Alič, -85 kg (9. mesto), Tadej Vrbek, -94 kg (7. mesto). V parterni borbi (ne-waza) sta nastopila tudi Martin Zore, -94 kg (7. mesto) in Barbara Stiplošek, ki pa je tokrat morala priznati premoč nasprotnic. 

Pohvale vsem tekmovalcem in zahvala trenerjem in sodnikom za prizadevno in strokovno delo na tekmovanju. 

Ekipa S