Obvestila

Nujna in pomembna obvestila

Novice

Aktualne novice

Koledar

Koledar aktivnosti doma in po svetu

Prenos k sebi

Obrazci tekmovanj in drugi uporabni dokumenti

Reprezentanca

Priprave, poročila, aktivnosti in uspehi

PlayTrue2021 SLOADO

Kaj je Play True Day oz. Dan čistega športa?


"Play True Day" - Dan čistega športa je dan, namenjen promociji boja proti dopingu in širitvi ideje o čistem športu. Pobudo za Play True Day je v letu 2014 dalo 17. južnoameriških držav, ki so, v sodelovanju s Svetovno protidopinško agencijo (WADA) in na podlagi Montevideo deklaracije, razglasile 10. april za »Play True Day». Namen tega dne je preko preventivnih aktivnosti seznaniti športnike, športno in splošno javnost s svetovnim bojem proti dopingu.

V letu 2016 se je praznovanju Dneva čistega športa pridružila tudi Slovenija. Na ta dan oz. v tednu pred in po 10. aprilu so v zadnjih letih Slovenska antidoping organizacija ter nekatere nacionalne panožne športne zveze in društva izvedle številne preventivne aktivnosti ter tako poizkušale dvigniti nivo zavedanja o nevarnostih dopinga v Sloveniji in drugod v Evropi.
 
V Ju-jitsu zvezi Slovenije dajemo poudarek čistemu športu predvsem skozi izobraževanja in usposabljanja trenerjev in tekmovalcev. V lanskem letu smo tako dodatno prevetrili naše akte in dopolnili naš temeljni akt (Statut) ter Pravilnik o usposabljanju in licenciranju.

Izobraževalne vsebine, pravila in uporabne podatke iz področja antidopinga si lahko ogledate na spletni strani SLOADO https://www.sloado.si/.

#postaslovenije


JJEU logo 150x150 2      JJIF logo 180x150  OKS ZSZ   FSO 180x150    mgts    zvizgavka    Ju-Jitsu For Good

Izvedbo programov JJZS med drugimi omogoča tudi sofinanciranje Fundacije za šport ter Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.