OKS organizira delavnice za podporo mladim športnikom, ki bo v Portorožu od 17. do 19. novembra 2017. Delavnice so del novega skupnega programa za podporo mladim športnikom. Program je zelo kakovosten in traja tri dni. Formalni rok za prijavo je bil ponedeljek, 6. novembra. Prednostno pa smo povabili prejemnike štipendij Fundacije za športnike iz socialno šibkih okolij, prejemnike športnih štipendij in nekdanje udeležence OFEM ali MOI.

Mest za prijavo je še zadosti. Prijave zbiramo do zapolnitve mest! Prijavo lahko pošljejo športniki direktno na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Vse stroške povezane z izvedbo delavnic, organiziran prevoz na relaciji Maribor-Celje-Ljubljana-Postojna-Portorož, namestitev v hotelu, polni penzion, spremni program in otvoritvena slovesnost, v celoti pokrivata Olimpijski komite Slovenije in Coca Cola HBC Slovenija.

Olimpijski pozdrav!

OKS je objavil razpis Fundacije za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij. Fundacija dodeljuje finančno podporo – štipendije mladim športnikom v dveh starostnih kategorijah (14 – 18 let in 18 – 23 let). Prejemniki štipendije so lahko mladi, ki so uspešni na področju športa in na področju izobraževanja in prihajajo pa iz socialno šibkih okolij.

Podrobnosti so zapisane v prilogi objave. Rok za oddajo vlog je 4. december 2017. Za dodelitev finančne podpore – štipendije, morajo vlagatelji predložiti kopije uradnih dokazil. Pri tem pa vas naprošamo za razumevanje in pravočasno posredovanje dokumentacije, za katero vas bodo mladi športniki naprosili. Zelo pomembno je, da so to mladi športniki, ki obetajo in seveda so aktivno vključeni v šport. To pa lahko preverimo le z dokazili, ki jih vlagatelji prejmejo od matične zveze in kluba.

Športno društvo Katana vabi vse člane na Državno prvenstvo v ne-wazi in tekmovanje v tehnikah za otroke do 15 let. Tekmovanje bo v Športni dvorani Dobova, Kapelska cesta 24, Dobova. Vse informacije najdete v prilogi.

Priloge:
Download this file (Razpis Pokalno tekmovanje v tehnikah in DP v ne-wazi, 4.11.2017.pdf)Vabilo na tekmovanje[ ]698 kB

Obveščamo vas, da Fakuletat za šport razpisuje tečaje strokovnih usposabljanj za:

• trenerja športne rekreacija in funkcionalnih vadb,
  • kondicijskega trenerja in
  • tečaj splošnih vsebin (ki je pogoj za strokovno usposobljenost v ju-jitsu).

Razpis je objavljen na spletni strani Instituta za šport na naslednji povezavi

Obveščamo vas, da je danes 11.9.2017, pri OKS-ZŠZ, v sodelovanju z MIZŠ in FŠO, izšel Razpis za pridobitev in podaljšanje pravice do štipendije za športnike in športnice v Republiki Sloveniji za šolsko/študijsko leto 2017/2018.

Razpis je objavljen na spletni strani OKS na povezavi.

Rok za oddajo prijave je 6.10.2017 do 24 ure.

Obveščamo vas, da bodo volitve članov Sveta Fundacije za šport. Kandidati (glej seznam) so razdeljeni v več sklopov. V okviru sklopa G imajo pravico voliti registrirani športniki. Seznam registriranih športnikov je objavljen na povezavi.

Volitve bodo potekale v četrtek, 21. 9. 2017 v sejni sobi Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova 16, Ljubljana. Športniki volijo svojega kandidata med 13.00 in 13.45. Izkoristite svojo pravicu glasu.

Selektor za duo-sistem je objavil seznam priprav in tekmovanj v drugem polletju 2017. Prisotnost na pripravah je pogoj za uvrstitev v reprezentanco in koriščenje pravic športnikov. Dokument v prilogi.

Selektor za duo-sistem je objavil seznam tekmovalcev vabljenih na zaključne priprave pred EP, ki bodo potekale v Planici. Dokument v prilogi.

Download this file (07.1 PROGRAM PRIPRAV.pdf)Program priprav[ ]340 kB
Download this file (07. Vabilo na velike priprave (20.10. - 22.10.).pdf)Vabilo na priprave[ ]400 kB

Selektor za borbe je objavil seznam tekmovalcev vabljenih na zaključne priprave pred SP, ki bodo potekale v Planici. Zaradi rezervacije prosimo za zgodnje potrditve udeležbe tekmovalcev. Dokument v prilogi.

Priloge:
Download this file (Vabilo na velike priprave borcev, november 2017 - Planica.docx)Vabilo na priprave[ ]124 kB

Športno društvo Ninja iz Črnomlja razpisuje II. pokalni turnir v tehnikah za otroke do 14 let, ki bo v soboto, 18.11.2017 v prostorih OŠ Mirana Jarca, Ulica Otona Župančiča 8, 8340 Črnomelj. Razpis tekmovanja in prijavni list sta v prilogi.

Športno društvo Rdeči Orel iz Kranja razpisuje turnir v grapplingu, ki bo 9.12.2017 v prostorih na Kidričevi cesti 65 v Kranju. Podrobnosti o pravilih tekmovanja si lahko preberete na povezavi